Шардоне

Квалитетно суво бело вино

Квалитетно суво вино со жолто, зеленикава боја со изразена арома на банана и ананас, добра структура, долг финиш и елегантна сладост. Гројзето е одгледувано на посебно одбрани и негувани лозја во повардарискиот регион. Произведено во чиста еколошка средина. Се служи на температура од 12-15°C.

Берба: 2013г. 2015г. 2016г.