Мерлот

Квалитетно суво црвено вино

Квалитетно црвено вино со пурпурна боја, добро балансирано со изразена овошна арома на горски плодови, мед и црн пипер. Гројзето е одлгедувано на посебно одбрани и негувани лозја во повардарискиот регион. Произведено во чиста еколошка средина. Се служи на температура од 14-16°C.

Берба: 2013г. 2015г. 2016г.