Рислинг

Квалитетно суво бело вино

Квалитетно суво бело вино со зеленикаво, жолта боја, овошно со изразена арома на праска, свежо со добро балансирана киселост и пријатен послевкус. Грозјето е одгледувано на посебно одбрани и негувани лозја во повардарискиот регион. Произведено во чиста еколошка средина. Се служи на температура од 10-12°C.

Берба: 2013г. 2014г. 2015г. 2016г.